29 Aralık 2012 Cumartesi

“İŞÇİ BLOKLARI” MAHALLESİ MUHTARI: HASAN SARIKAYA’NIN “YENİ YIL” MESAJI


“BİRLİK PLATFORMU” KURUCU ÜYESİ VE “İŞÇİ BLOKLARI” MAHALLESİ MUHTARI: HASAN SARIKAYA’NIN “YENİ YIL” MESAJI
Sevgili ve değerli komşularımız;
İşçi Blokları Mahallesi’nin saygıdeğer sakinleri… 
Bizler, Mahalle Muhtarı ve Muhterem Yönetim Heyeti; 2009 yılında, takdir ve teveccühlerinize mazhar olarak “sizlere hizmet etmek vaadi ile” göreve getirildik.
Görevi devir aldığımız günden bu yana bizler, “özümüzden çok sevdiğimiz ve kendimizi içtenlikle adadığımız” mahallemize ne kadar yararlı olabiliriz düşüncesi ile “mesai mefhumu düşünmeden” çalışmaktayız. 
Hani, halk arasında alışkanlık haline gelmiş bir cümle var…
“Koskoca bir yılı geride bıraktık” cümlesi.
Eğer biz bu cümleye inanacak ve kendimizi bu cümle ile ifade edecek olursak, aradan geçen koskoca yıl, ıstırap, azap ve sıkıntı dolu olarak bizlere yansımış olur.
Bilâkis biz bunu, bir vazife şuuru, olağan faaliyet ve halka hizmet onuru biçiminde kabul, telâkki ve ifade ediyoruz.
Konuyu biraz açacak olursak: 2011 yılı Kasım ayından bu güne kadar, “100. Yıl İşçi Blokları Birlik Parkı'nın korunması ve kalıcı kılınması” mücadelesini, daha da açıkçası adeta savasını verdik. Halen temyiz bazında devam eden bu mücadelemizde; Başta mahalle sakini ve “Birlik Parkının gerçek sahipleri olarak” bizlere yardımcı olan komşularımıza; İnsan Hakları, Adalet ve Hukuk’un başında olan değerli Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarımıza, mahallemiz ve yakın çevre sakinleri adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Çok yakınımızda olan “100. Yıl İşçi Blokları Birlik Parkı'nın” mahallemiz doğası, çevre güzelliği, semt estetiği ve görsel güzelliğine “kalıcı ve sürekli olarak” katkı sağlamasını diliyorum.
Bunu istemek, talep etmek, sorumlu Hükümet ve Büyükşehir Belediyesinden beklemek, halkımızın en doğal, insani, medeni ve yasal hakkıdır.
İnsanlar hep “eski günlerin daha güzel olduğundan” bahsederler.
Ama şimdi gelişen teknoloji ve konusunda ilerleyen sektörler, insanların güncel ihtiyaçlarını dünden daha kolay sağlıyor ve karşılıyor. Dolayısıyla: Bu günden geleceğe, daha ümitle ve daha güzel bakılması gerekirken; Bizlerin geleceği “daha bir önem ve özenle” düşünmesi gerekirken  hep geçmişin daha güzel olduğundan bahsederiz.
Bizler şimdiki zamanda insanları mutlu edecek  ne gibi katkılar veriyoruz ki, geçmişi daha güzel olarak anımsayalım. 
Bu gerçeği daima aklımızın bir köşesinde tutmalı ve sürekli “daha, halkımız ve insanlarımız için ’iyilik, insanlık, gelişmişlik, erdem ve güzellik adına’ neler yapabiliriz?, diye düşünmeliyiz.. Bu gün olanlara daha çok katkımız olmalı ki, geçen zamanı ziyan ve olumsuzluklarla anmayalım.
Sevgili komşularımız ve değerli sakinlerimizden isteğimiz ve beklentimiz şudur:  
Yaşadığımız mekân, alan ve çevrede hep birlikte doğamıza, saygı, sevgi, sahiplik ve kıskançlıkla sahip çıkalım, doğal bitki örtüsü (faunayı) özenle koruyalım.
Sonuçta; Bir yıl içerisinde neler olmuyor ki neler!.. Bu olup biteni gün, gün düşünürsek bir yıl içerisinde çok gelişmelerin vuku bulduğunu. Biz de, mahallemiz ve dünyadaki tüm insanların 2013 yılının 2012 yılından daha barışcıl, huzurlu, sağlıklı, mutlu, neşeli, kazasız, belasız, kazançlı geçmesini; Birlik Parkımızın akıbetinin de hayırlara vesile olmasını dileyerek, 2013 yılınızı kutlar; Hepimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. 
Hasan SARIKAYA  İşçi blokları mahallesi muhtarı. 
(Ankara, 29 Aralık 2012, webmaster)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder