29 Aralık 2016 Perşembe

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne karşı verdiği "Balgat, 100. Yıl Birlik Parkı" hukuk mücadelesi, ikinci kez zaferle sonuçlandı.

AKP’DEN MELİH GÖKÇEK’E BÜYÜK DARBE
Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Vecdi Gönül "100. YIL BİRLİK PARKI'NI KURTARMA DAVASINA" müdahil oldu. 
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin, Büyükşehir Belediyesi'ne karşı verdiği Birlik Parkı hukuk mücadelesi, ikinci kez zaferle sonuçlandı.  Ankara 17. İdare Mahkemesi, alandaki ikinci plan değişikliğini de hukuka ve kamuya aykırılığı gerekçesiyle iptal etti.  Davaya Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Vecdi Gönül’ün de aralarında olduğu çok sayıda semt sakini Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin yanında yer alarak müdahil oldu. Eski bakanların Gökçek’e karşı Mimarlar Odası’nın yanında olması dikkat çekti.
MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ’NİN BİRLİK PARKI MÜCADELESİ ZAFERLE SONUÇLANDI.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ Birlik Parkı’nın imara açmak için yaptığı birinci plan değişikliğini kazanan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, belediyenin dava konusu alanın konut ve ticaret alanı yapılmasına ilişkin yaptığı ikinci plan değişikliğine karşı açtığı davayı da kazandı.
MAHKEME ‘ KAMU YARARINA AYKIRI’ DEDİ
Ankara 17 İdare Mahkemesi, Çankaya İlçesi Karakusunlar Mahallesi, kadastronun 7490 ve 7492 sayılı parselleriyle çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onaylanmasına dair Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11.02.2015 gün ve 296 sayılı kararının dava konusu yerin, daha önce 2012 ve 2013 yıllarında planlamaya konu edildiği ikinci kez imar hakkı oluşturulmasının imar mevzuatına,  şehircilik ilke ve esaslarına, kamu yararına ve hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle dava konusu işlemin iptaline karar verdi. Davaya eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Vecdi Gönül’ün de aralarında olduğu çok sayıda semt sakini müdahil oldu.
“MÜDAHİLİN İÇERİSİNDE ESKİ AKP’Lİ BAKANLARI GÖRDÜK”
Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi: “Mahkeme kararı geldiğinde, davada bizim yanımızda yer alan çok sayıda müdahilin içerisinde Eski AKP’li bakanlar ve milletvekillerini de gördük. Sürekli Mimarlar Odasını eleştiren Gökçek’e karşı açtığımız davada, kendi partililerinin de mimarların yanında Gökçek’e karşı olmasını artık Gökçek değerlendirsin. Yanlış yolda olduğunu birde bu yolla anlamış olur herhalde. Birlik Parkı mücadelesi halkında katılımıyla yeşil alan olarak kazanıldı. Birlik Parkı'nı konut ve ticaret alanı olarak imara açmak isteyen Büyükşehir Belediyesi'ne karşı, açtığımız davalarda yargı bizi haklı gördü. Peş peşe davalar açtık. Mahkeme Birlik Parkı'nı imara açan plan kararını iptal etti. Ancak Büyükşehir Belediyesi bu kez Birlik Parkı’nı kentsel dönüşüm alanı ilan etti.  Bu karara da dava açtık. Mahkeme bu kararı da iptal etti.  Büyükşehir Belediyesi Birlik Parkı ve çevresinde ikinci plan değişikliğine gitti. Parkın yakında yapılaşma öngören ve ileride parkı da tehdit edebilecek bu plan değişikliğine de dava açtık ve kazandık.”
“GÖKÇEK’E GEÇMİŞ OLSUN, ÜZÜLSE HAKKI VAR…”
“Bu karar kent için önemli bir karardır. Kent adına mutluyuz” diyen Candan, sözlerine şöyle devam etti: “Her yeşil alana göz diken ve ranta açmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi’ne ve Melih Gökçek’e  geçmiş olsun. En acısı da, kendi partilileri ile karşı karşıya kalması herhalde. Üzülse hakkı var.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder