1 Eylül 2012 Cumartesi

100 MİLYONLUK YEŞİL RANT



Cumhuriyet/Ankara Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçekin Ankarada 100. Yıl Mahallesinde bulunan Birlik Parkını yapılaşmaya açma kararı, yeşil alan olduğunu bile bile burada arsa toplayanları zengin edecek. Cumhuriyet’in ele geçirdiği 7490 ve 7492 Nolu parsellerin Taşınmaz Bilgileri” ne göre, burada en fazla payı bulunan kişi Başbakan Tayyip Erdoğanın en yakınındaki isim olan, “Mücahit” ismini kullanan ve 2005’ten beri arsa toplayan Ali İhsan Arslan. 

Listedeki diğer isimler şöyle: 
Turhan Yılmaz, Çetin Barlas, Hacı Hasan Tanrıöven, Ali Akbulut, Semahat Alaoğlu, Cemaleddin Burcu, Ali Rıza Sungur, Rağbet Tümel, Mehmet Tekin, Osman Kahraman, Salih Erol Karakaş, Ender Kartal, İbrahim Hilmi Barlas, Abdülkadir Demirci, Ümit Bozkurt, Emin Serhat Yıldırım, Pınarcık İnşaat Emlak Limited Şirketi, Ankara Büyükşehir Belediyesi. 
Yapılan imar değişikliği ile bölgedeki sıfır konut fiyatları dikkate alındığında, bu arsa sahiplerine toplamda yaklaşık 100 milyon liralık rant sağlandığı hesaplanıyor. 
Kır kahvesinden sınırsız kata:
• Ankara Anakent Belediye Meclisi’nin 29 Kasım 2011 tarihli kararıyla, Ankara’nın, 100. Yıl Mahallesi’nde Birlik Parkı’nın üstünde bulunduğu 7490 ve 7492 numaralı parselleri konut ve ticari yapılaşmaya açtı. Altında Melih Gökçek’in imzasının bulunduğu kararda, Anakent Belediyesi’nce önce “parkta sadece kır kahvesi, restoran gibi yapıların yapılabileceği, inşaat metrekaresi arazi büyüklüğünün yüzde 30’unu geçmeyecek şekilde imar hakkı verildiği” ifade edildi. Ancak daha sonra parktaki hisseleri toplam 38.227 metrekare olan 14 taşınmaz hissedarının talepleri doğrultusunda, verilen bu imar hakkının arttırılarak söz konusu taşınmaz sahiplerine “40 dönümlük parkın 16 dönümünün 2.5 emsal, yani 40 bin metre inşaat yapılabilecek şekilde ve sınırsız kat yüksekliği ile imar durumu verilmesi” oyçokluğu ile kabul edildi.
CUMHURİYET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder