25 Şubat 2013 Pazartesi

Suç Duyurusu...

Melih Gökçek Hakkında 
Suç Duyurusu
Çankaya'daki 4 mahallenin sakinleri, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Birlik Parkı'nın bütünlüğünün korunması gerektiğine ilişkin mahkeme kararına uymayarak, görevlerini kötüye kullandığı" iddiasıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih...

Çankaya'daki 4 mahallenin sakinleri, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Birlik Parkı'nın bütünlüğünün korunması gerektiğine ilişkin mahkeme kararına uymayarak, görevlerini kötüye kullandığı" iddiasıylaAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de arasında bulunduğu bazı sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.
Mimar Ahmet Nedim Kaya, Çankaya'daki 100. Yıl İşçi Blokları, Çukurambar, Çiğdem ve Kızılırmakmahallelerinin bir grup sakini ile birlikte adliye önünde basın açıklaması yaptı.
Mahalle sakinleri olarak, "Ankara il merkezinin aktif yeşil alanlarının yüzde 3'ünü oluşturan Birlik Parkı'nın mevcut durumunun korunması için mücadele ettiklerini" ifade eden Kaya, Büyükşehir Belediyesi'nin, "parkı parçalamak, yüksek emsal katsayısı ile imara açmak için mevzi imar değişikliği planları hazırladığını" anlattı.
Bu planların, geçen yıl Ankara 15. İdare Mahkemesi'nce, "kamu yararı taşımadığı ve parkın bütünlüğünün korunması gerektiğine işaret edilerek" iptal edildiğini ifade eden Kaya, "Ancak, Büyükşehir Belediyesi ısrarla ve ikinci defa Birlik Parkımızı parçalamak, yüksek emsal katsayısı ile imara açmak için iptal edilen bir önceki plandan az farklı olarak yeniden yasalara ve hukuka uygun olmayan Belediye Meclisi kararları almıştır" dedi.
Bu sürecin mahkeme kararına, İmar Kanunu'na ve şehir planlaması usul ve kriterlerine aykırı olduğunu savunan Kaya, bu nedenle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ömer Faruk Erciyes, değişikliğin lehine oy kullanan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.
Suç duyurusunda sorumluların, "idari yargı kararına uymayarak ve yargı kararlarını etkisiz kılmak suretiyle görevi kötüye kullandıkları" savunuldu.
Mahalle sakinleri, açıklamanın ardından şikayet dilekçelerini savcılığa verdiler.
Anadolu Ajansı  [4346986] - Muhabir: Barış Kılıç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder